Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


BabyBeGood en Een Veilig Nest presenteren uniek concept op de Negenmaandenbeurs: de duurzame babykamer

“Een babykamer die niet alleen mooi is, maar waar je ook je kind met een gerust hart kunt laten slapen”. BabyBeGood en Een Veilig Nest, project van het internationale Vrouwen en Milieunetwerk WECF, besloten dit jaar de krachten te bundelen voor een uniek concept: een duurzame babykamer, vrij van schadelijke stoffen.

25.02.2015 | Chantal van den Bossche
“Een babykamer die niet alleen mooi is, maar waar je ook je kind met een gerust hart kunt laten slapen”. BabyBeGood en WECF's Een Veilig Nest besloten dit jaar de krachten te bundelen voor een uniek concept: een duurzame babykamer, vrij van schadelijke stoffen.

Initiatiefnemers van de kamer zijn Anna Schoemakers en Tamara Peers, bedenkers van de duurzame babydoos. Al een langere tijd stond op hun verlanglijstje om een babykamer in te richten die niet alleen mooi is maar waar je ook je kindje met een gerust hart kunt laten slapen, zonder blootstelling aan schadelijke stoffen. Nu Anna net voor de derde keer moeder is geworden kwam de wens om deze kamer te maken. Voor Anna’s eigen dochter en bovenal ter inspiratie voor andere ouders. Om hun droom voor elkaar te krijgen gingen Tamara en Anna een samenwerking aan met het project Een Veilig Nest van WECF en met studenten van verschillende academies. Tamara Peers: “Deze bijzondere samenwerking tussen studenten en de inhoudelijke onderbouwing vanuit Een Veilig Nest maakt het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijk om verantwoord te shoppen voor hun kindje. Dat is precies waar het ons om gaat”

Duurzame meubels, biologische accessoires & kleding
Onder leiding van Annemarie Federer van EvyAnne lifestyle wordt er door studenten van de Academie Artemis en Cibap Vakschool voor Verbeelding een trendy babykamer ingericht. Dit wordt gedaan met materialen en producten zonder toevoeging van, of bewerking met schadelijke stoffen.

Zij ging vooral op zoek naar partners waarmee de babykamer gestyled moest worden. “Wij hebben gezocht naar producten die passen bij de huidige trends, een duurzaam karakter hebben en goed zijn voor mens en milieu. Wij zijn trots op de mooie merken die te zien zijn en op het feit dat zeker 80% Nederlandse merken zijn. Wij zien een positieve trend, steeds meer Nederlandse ondernemers letten op het gebruik van juiste materialen en voegen geen schadelijke stoffen toe”. Aan de inrichting hebben meegewerkt Nest Kids Concept Store, 4NaturalKids, Kidzpiration, Gray Label, Granny’s Finest, Fairlamps, Anne Clair Petit, Noeser, Green Jump en Aquamarijn Natuurverf.

Test je kennis & ontmoet de breiende oma’s

De bezoekers van de Negenmaandenbeurs kunnen meedoen aan een korte quiz waarbij ze hun kennis kunnen testen over wat je als ouder en ouder in spe kunt doen om een babykamer zonder schadelijke stoffen in te richten. Op vrijdag 27 februari 2015 komen de oma’s van Granny’s Finest langs om te breien voor de baby’s. De babycollectie van Granny’s Finest is ontworpen door Rosanne van der Meer van biologisch wol. Kom je meedoen met de quiz? En kom je op vrijdag de breiende oma’s van Granny’s Finest bezoeken?

Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs vindt plaats van woensdag 25 februari tot en met zondag 1 maart 2015 in Amsterdam Rai. De BabyBeGood kamer is een onderdeel van de Puur Baby Plaza. Wij staan in hal 8 op plaats 123

Lees het persbericht hier


Meer Nieuws

Uitbannen hormoonverstorende stoffen komt dichterbij
Europese Commissie veroordeeld door Europese Hof: EU moet criteria opstellen
16.12.2015

"We verdrinken onze wereld in ongeteste en onveilige stoffen"
Europese NGOs verwelkomen waarschuwing van internationale federatie verloskundigen en gynaecologen (FIGO) over mogelijke gezondheidsschade van pasgeborenen door schadelijke chemicalien in consumentenproducten
10.11.2015

Hormoonverstorende stoffen aangetroffen in bijtringen voor baby’s
Bij twee op de tien plastic bijtringen komen hormoonverstorende chemicaliën vrij
21.05.2015

Werkervaring opdoen bij Een Veilig Nest als webredacteur?
Een Veilig Nest is op zoek naar een aanstaande of jonge ouder met een neus voor groen nieuws
17.04.2015 | Chantal van den Bossche

1000 bezorgde (groot)ouders op de Negenmaandenbeurs steunden al de petitie aan minister Schippers
Een gezonde start voor alle kinderen! Zonder hormoonverstorende en andere schadelijke stoffen. Dat wil natuurlijk ieder ouder. En daarom is het nu ook mogelijk om online de petitie te tekenen
04.03.2015