Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF neemt deel aan Gelijk=Anders Festival

Op zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in het teken van vrouwenrechten en gendergelijkheid tussen vrouw, man en alles daartussen in

26.06.2015 | Chantal van den Bossche
Tijdens het Gelijk=Anders Festival op 27 juni in Amsterdam gaan activisten, artiesten, wetenschappers en politici samen met het publiek aan de slag met de nieuwe ‘Agenda voor de Toekomst’ voor een gelijke wereld voor man, vrouw en alles ertussenin. Als voorvechter van vrouwenrechten en gendergelijkheid is WECF uiteraard aanwezig.

Op de infomarkt deelt WECF een kraampje met de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR). Samen met de andere deelnemende organisaties zijn we hét visitekaartje van het festival. Ga naar de website van Gelijk=Anders voor meer informatie en kaartjes. Check Facebook voor updates.


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

#HerstoryofChange: Het belang van de internationale vrouwenbeweging
WECF organiseerde ook dit jaar weer een workshop tijdens de Afrikadag in het KIT, Amsterdam
19.03.2019