Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF zoekt vrijwilliger Fondsenwerving

Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandig werkende vrijwilliger (m/v) die mee wil helpen om onze fondsenwerving richting (nieuwe) donateurs op te zetten en te ondersteunen. Fondsenwerving op ‘no pay, no cure” basis behoort tot de mogelijkheden

11.04.2016 |
Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandig werkende vrijwilliger (m/v) die mee wil helpen om onze fondsenwerving richting (nieuwe) donateurs op te zetten en te ondersteunen.

Fondsenwerving op ‘no pay, no cure” basis behoort tot de mogelijkheden.

Herken je jezelf hierin?

 • Je bent klaar met je opleiding en op zoek naar werkervaring of je bent op zoek naar ervaring op het gebied van fondsenwerving;
 • Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels uitstekend; kennis van het Frans of Russisch is heel fijn, maar geen voorwaarde
 • Je bent een communicatieve duizendpoot en gek op social media
 • Je bent bereid je te verdiepen in subsidieregelingen, fondsen en groene investeerders
 • En héél belangrijk: je bent geïnteresseerd in  alles wat met duurzaamheid en een groene levensstijl te maken heeft en je draagt dat ook uit als echte ambassadeur.

Dan zijn we op zoek naar jou!

Werkzaamheden:

Je ondersteunt de communicatiemanager bij de uitvoering van een zeer veelzijdig deels internationaal project. Taken zijn o.a:

 • onderhouden en uitbreiden van contacten met relevante fondsen en met potentiele donateurs
 • bijhouden van project updates op Pifworld
 • het monitoren van websites en social media
 • schrijven van (fondsenwervende) teksten en projectvoorstellen
 • schrijven aan een beknopt communicatie – en persplan voor fondsenwerving
 • digitale nieuwsbrief samenstellen en schrijven


Wanneer?

De duur van de werkervaringsplek is minimaal 3 maanden. Startdatum is in overleg. Bij succesvolle fondsenwerving bestaat de mogelijkheid om een inkomen uit de werkzaamheden te genereren.

Wat bieden we?
Een leerzame werkervaring binnen een professionele en inspirerende omgeving waarbij je in aanraking komt met alle aspecten op het gebied van communicatie en fondsenwerving. Als non-profit organisatie betalen wij je reiskosten en een onkostenvergoeding. Daarnaast bieden wij je een inspirerende en vooral internationale werkomgeving.

Wie zijn we?

WECF (Women in Europe for a Common Future) is een netwerk van zo’n 150 vrouwen- en milieu organisaties met een historische focus op Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal-Azie. Al sinds 1994 werken we gezamenlijk  aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding.

Ons doel ‘”Een Gezonde Leefomgeving voor Iedereen” proberen we te bereiken op twee manieren. Met ons projectwerk ontwikkelen we praktische en betaalbare oplossingen op het gebied van chemicaliën, sanitatie, energie en voedselproductie en met ons beleidswerk brengen we de perspectieven van vrouwen voor het voetlicht op nationaal, Europees, en VN niveau.

WECF heeft vier kantoren, in Utrecht, in München (Duitsland), in Annemasse (in Frankrijk, nabij Genève) en in Tiblisi (Georgië). 

Daarnaast is WECF co-organisator van de Women’s Major Group, een wereldwijd verband van 500 vrouwenorganisaties die binnen de VN actief betrokken waren bij het ontstaan van de zogeheten Global Goals, de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Enthousiast?
Stuur een mail met CV en brief waarin je duidelijk maakt waarom jij graag bij ons stage zou willen lopen. Ook ontvangen we graag een door jou geschreven artikel/blog of social media bijdrage. Bij vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Chantal Van den Bossche, Communicatiemanager WECF:  chantal.vandenbossche@wecf.eu telefoon: 06-28129992

 


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

Dien met je organisatie een projectvoorstel in en 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen'!
Subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN" open tot en met 15 februari 2019
12.01.2019

WECF Nederland reageert op de landbouwnota van Minister Schouten: “Kringlooplandbouw is mooi, maar gaat niet samen met pesticiden”
In september presenteerde Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten haar visie op de toekomst van de Nederlandse landbouw: “Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden, Nederland als koploper in kringlooplandbouw.” Deze week werd over haar plannen voor de financiering van deze visie in de Tweede Kamer gedebatteerd.
01.11.2018

Uitnodiging: 'Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG Live' 27 september
WECF organiseert samen met Building Change ´Nederland in de volgende versnelling´ op 27 september in In het Koorenhuis, Den Haag, om de balans op te maken van de Nederlandse SDG inzet. Wees erbij en laat horen wat jij vindt dat er beter kan om de realisatie van de SDG's in en vanuit Nederland een stap dichterbij te brengen!
14.08.2018