Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Geslaagde workshop voor duurzame MKB’ers uit de kinderbranche over REACH en Zorgwekkende Stoffen

WECF organiseerde 27 maart 2015 samen met BabyBeGood en IVAM een workshop Slimme Oplossingen voor ondernemers uit de kinderbranche

07.04.2015 | Chantal van den Bossche
"Kan ik erop vertrouwen dat mijn leverancier geen grondstoffen of producten levert die schadelijke stoffen bevatten? Zou ik op al die stoffen laboratoriumtests moeten laten uitvoeren?" Dit is een greep uit de vragen waar ondernemers zich mee bezighouden. Vandaar dat WECF, IVAM en BabyBeGood een workshop organiseerden op 27 maart 2015 om samen met de deelnemers te zoeken naar slimme oplossingen.

Onder de aanwezigen waren MKB-bedrijven, brancheverenigingen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). WECF-directeur Sascha Gabizon trapte af met een alarmerend feit: “Uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat maar liefst 25 procent van onderzocht speelgoed weekmakers bevat.”

WECF-directeur Sascha Gabizon geeft het openingswoord


Tamara Peers en Anna Schoemakers (BabyBeGood) verzorgden een presentatie over veilig speelgoed en biologische babyproducten. Vervolgens gaven sprekers Serge Leon (MODINT), Hildo Krop en Ckees van Oijen (IVAM) tips om stoffen te checken op gezondheidsrisico’s. Tenslotte sprak Chantal Van den Bossche (WECF) over beperkte bewustzijn onder consumenten en uitdagingen om gedragsverandering aan te moedigen.

De workshopsessies over dilemma’s en slimme oplossingen resulteerden in veel concrete ideeën en aanbevelingen. WECF en projectpartners organiseren een vervolgworkshop in oktober 2015. 15 april 2015 vindt het halfjaarlijkse minisymposium over het stoffenbeleid plaats in Den Haag, wat mede georganiseerd wordt door WECF en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. WECF zal aanbevelingen bundelen voor de Nederlandse overheid en de Europese Unie.Deze workshop van WECF is mogelijk gemaakt door de bijdrage van DG Environment via het LIFE+ Project ChildProtect.


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Overzicht stand van zaken onderzoek weidevogels Gelderland
Na presentatie onderzoeksresultaten ontstak mediastorm, gevolgd door kamervragen
11.05.2019

Chemische industrie bij woonwijk Zaltbommel. Is er een duurzame oplossing?
Comité Bezorgde Burgers Zaltbommel organiseert bijeenkomst over risico's chemische industrie dichtbij de bebouwde kom
09.01.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018