Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


De biomeiler: van poep, plas en houtsnippers naar warmte en compost

Fedde Jorritsma heeft in samenwerking met De Econiers een jaar lang geŽxperimenteerd en gemeten met een zogeheten biomeiler

22.11.2016 | Margriet Samwel
Sanitatie expert Fedde Jorritsma, die jarenlang WECF partners in Centraal-AziŽ bijstond met zijn expertise, stichtte een aantal jaar geleden LocalWise.

LocalWise helpt ideeŽn te realiseren voor lokale water-, sanitatie-, en energievoorzieningen: ontwerp, advies, cursussen, project begeleiding en verkoop van doe-het-zelf pakketten. Veel projecten zijn in samenwerking met partners. Localwise bouwt aan een samenleving waarbij mens, natuur en techniek optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

Fedde Jorritsma heeft in samenwerking met De Econiers een jaar lang geŽxperimenteerd en gemeten met een zogeheten biomeiler, waar uit organisch afval- GFT, menselijke mest (humanure) en houtsnippers - energie en compost gewonnen wordt. De resultaten van dit project werden op woensdag 5 oktober 2016 in Groningen gepresenteerd en zijn te hier te downloaden.

Meer weten:

www.localwise.nl
www.econiers.nl


Meer Nieuws

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

ĎHoopvol of hopeloos landschap, het 100-dagen debatí
Er heerst grote zorg onder inwoners van Westerveld over de staat van hun landschap en hun gezondheid. Stichting Bollenboos organiseerde, met steun van WECF, een debat
14.11.2018

WECF organiseert in huis Consultatiesessie Waterkwaliteit
Woensdag 27 juli jongstleden vond de consultatiesessie waterkwaliteit plaats op het kantoor van WECF aan de Korte Elisabethstraat in Utrecht. Er waren verschillende deelnemers met verschillende achtergronden, maar allen met ťťn doel: zorgen uiten en de overheid adviseren over het verbeteren van de waterkwaliteit in Nederland.
30.07.2018

Nederland in actie voor schoon water! Wat vind jij?
WECF organiseert woensdag 27 juni Consultatiesessie Waterkwaliteit
01.06.2018