Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


EU lanceert AskREACH Project

Nieuw project van EU Life om meer aandacht en bewustzijn over Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) te genereren in de Europese Unie.

21.09.2017 |
Het nieuwe project van EU Life heeft de bedoeling om meer aandacht voor Zeer Zorgwekkende Stoffen te genereren (ZZS). Onder de noemer ZZS vallen carcinogene en hormoon verstorende stoffen, en stoffen die een ernstige negatieve impact hebben op het milieu. Volgens de Europese wetgeving moeten artikelen die meer dan 0.1% van deze stoffen bevatten, door gecommuniceerd worden aan elke commerciŽle ontvanger. Consumenten hebben daarnaast ook het recht op deze informatie.

Er is nog steeds erg veel onduidelijkheid en onwetendheid over ZZS. Het nieuwe project is er op gericht om juist dit de wereld uit te helpen. Als onderdeel van het project zal er nieuws worden gedeeld onder de Europese populatie, retailers en industrie. Daarnaast wordt er, om het grote publiek te bereiken, een App ontwikkeld zodat consumenten informatie kunnen verkrijgen over deze stoffen en informatie vragen van leveranciers.

Helaas is er geen Nederlandse partner betrokken bij dit project, wat betekent dat zelfs als de App in Nederland beschikbaar komt, er niet veel Nederlandse informatie op zal staan.


Meer Nieuws

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliŽn, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

Mogelijk relatie tussen medicijnvervuiling en autisme
In onlangs gepubliceerd Amerikaans onderzoek in Neuroscience Letters wordt een verband gelegd tussen verontreiniging van oppervlaktewater door uitgescheiden medicijnen en autisme bij de mens. De hoofdauteur van dit onderzoek, Gaurav Kaushik, licht tijdens de Green Pharmacy conferentie in Utrecht, op 27 oktober, zijn onderzoeksbevindingen toe
26.10.2017

Green Pharmacy: nu maatregelen nodig om vervuiling door medicijnen aan banden te leggen
Vrijdag 27 Oktober vindt de Green Pharmacy Conference 2017 plaats, georganiseerd door de VVM en Huize Aarde, in samenwerking met o.a. WECF en HCWH.
20.10.2017

WECF verwelkomt het veto van het European Parlement voor gebrekkige en onwettige EDC criteria.
Het Europese Parlement heeft de gebrekkige criteria die waren voorgesteld door de Europese Commissie voor de definiŽring van hormoonverstorende stoffen (EDCs) afgewezen. De stemming vond plaats op 4 oktober.
09.10.2017

EU stemming over criteria hormoonverstorende stoffen: gezondheid en milieu in gevaar
WECF, Wemos, HEAL en Gezinsbond roepen EuroparlementariŽrs op om criteria te verwerpen
27.09.2017