Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF Event in Brussel: “CLEEN Energy has changed our lives”

WECF organiseerde woensdag 21 juni tijdens EU Sustainable Energy Week bijeenkomst om best practices CLEEN project voor het voetlicht te brengen

22.06.2017 |
Copyright collage: EU Neighbours East

"CLEEN energy changed our lives!”. Dit was het thema van de bijeenkomst die WECF organiseerde als onderdeel van de EU Sustainable Energy Week. De bijeenkomst was georganiseerd door het door de EU gefinancierde CLEEN Project, dat als doel heeft energie efficientie te verbeteren in Armenie, Georgië, Moldavië en Oekraïne. 

WECF organiseerde de bijeenkomst in Brussel in het kader van de EU Sustainable Energy Week, de #EUSEW17. De bijeenkomst “CLEEN energy has changed our lives” (PDF)" liet zien hoe het CLEEN project via grass roots organisaties in Armenie, Georgie, Oekraine en Moldavië lokale bevolking en overheden activeert om te komen tot meer bewustzijn op het gebied van #energyefficiency en het belang van gendersensitief energiebeleid voor vrouwen in plattelandsgebieden.

#energyefficiency #CitizenEnergy #sustainableenergy #genderequality #energydays #Brussels

Foto's met dank aan EU neighbours east


CLEEN: Making local grassroots organisations stronger by working on energy efficiency

-----
CLEEN (Civil society Local Energy Efficient Network) is a 3-year EU-funded project aiming to build a partnership of civil society organizations (CSOs), as well as to strengthen CSO's capacities in Armenia, Georgia, Moldova and Ukraine. The project focuses on energy efficiency and cost savings, and increased accountability of local and national authorities on this issue. WECF coordinates this project and provides technical expertise. The project is funded by the European Union, Auswärtiges Amt, GLS Bank and the RAJA foundation.

This project is funded by the European Union

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

Dinsdag 22 januari bood een delegatie namens 31 organisaties Petitie Brede Welvaart 2019-2030 aan aan Tweede Kamercommissie Economische Zaken & Klimaat.
"Wij vragen in het bijzonder aandacht voor de rol van vrouwen. Hun potentieel om de strijd tegen klimaatverandering, milieuvervuiling en aantasting van de biodiversiteit tegen te gaan wordt nog onvoldoende benut"
24.01.2019

Klimaattop Katowice: hoog tijd om wakker te worden
Terwijl wij in het Noorden van de wereld klagen over te warme zomers, is klimaatverandering in andere delen van de wereld al een zaak van leven en dood.
28.12.2018