Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Hormoonverstoorders hopen zich op in menselijk brein

Recent wetenschappelijk onderzoek, geleid door het UMCG, heeft nu aangetoond dat hormoonverstorende stoffen zich ophopen in het menselijk brein.

27.09.2017 |
Recent wetenschappelijk onderzoek, geleid door het UMCG, heeft nu aangetoond dat hormoonverstorende stoffen zich ophopen in het menselijk brein. Eerder werd aangenomen dat dit niet het geval was met vluchtige stoffen, maar nu is dus het tegendeel bewezen. De resultaten zijn gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health

Hormoon verstorende stoffen worden onder andere aangetroffen in plastics, waar mensen nauw in contact komen. Deze blootstelling aan hormoonverstorende stoffen vormt een bedreiging voor de gezondheid volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), aangezien hormoonverstorende stoffen kanker kunnen veroorzaken. De WHO waarschuwt hier al voor sinds 2012. Desondanks negeert de EFSA tot nu toe deze waarschuwingen.

Deze ontdekking komt net voordat het Europees Parlement stemt over de criteria voor hormoonverstorende stoffen. Toekomstige regulering zal worden gebaseerd op deze criteria, maar WECF en veel andere NGO’s protesteren tegen de onrealistische normen van deze criteria, waardoor veel hormoonverstorende stoffen nog door de mazen van de wet zouden kunnen kruipen en het milieu en de gezondheid verder in gevaar kunnen brengen. 

WECF informeert  het publiek al langere tijd over de schadelijke invloed van deze stoffen, waar vooral zwangere vrouwen kwetsbaar voor zijn, en pleit voor bescherming tegen deze stoffen. 


Meer Nieuws

Currently no news ....