Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


WECF presenteert Petititie Nationaal Plan Hormoonverstorende Stoffen in Tweede Kamer

Afgelopen dinsdag 25 september was Sanne Van de Voort (links op de foto) namens WECF in de Tweede Kamer om samen met Wemos, Tegengif en de Plastic Soup Foundation haar Nationaal Actieplan Hormoonverstorende Stoffen aan te bieden aan Tweede Kamerleden.

30.09.2018 |
Dinsdag 25 september was Sanne Van de Voort (links op de foto) namens WECF in de Tweede Kamer om samen met Wemos, Tegengif en de Plastic Soup Foundation het Nationaal Actieplan hormoonverstorende stoffen (2018) aan te bieden aan Tweede Kamerleden.

WECF is blij met de Nederlandse ambitie en belofte om in 2050 volledig circulair te zijn. Me dit Actieplan vragen we aandacht voor de integratie van een aanpak voor hormoonverstorende stoffen in de circulaire economie. De laatste jaren heeft Nederland al meer actie ondernomen rondom hormoonverstorende stoffen, bijvoorbeeld door stoffen te verbieden en meer te investeren in onderzoek en voorlichting. Er zijn echter nog veel gebreken in de huidige aanpak, daarom vragen wij in ons Actieplan voor een meer ge´ntegreerde aanpak voor hormoonverstorende stoffen, ge´ntegreerd met Europese en wereldwijde wetgeving. Juist de huidige overgangsfase naar een circulaire economie is dÚ gelegenheid voor Nederland om actie te ondernemen en een Nationaal Plan aan te nemen.

Maar liefst tien Tweede Kamerleden waren aanwezig om de petitie in ontvangst te nemen, o.a. Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Suzanne Kr÷ger (GroenLinks), Cem Lašin (SP), Frank Wassenberg (PvdD), en Remco Dijkstra (VVD).

Lees hier het volledige Nationaal Plan.

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiŰle bijdrage van de Europese Commissie.