Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Uitnodiging: 'Nederland in de volgende versnelling - Adopteer een SDG Live' 27 september

WECF organiseert samen met Building Change ´Nederland in de volgende versnelling´ op 27 september in In het Koorenhuis, Den Haag, om de balans op te maken van de Nederlandse SDG inzet. Wees erbij en laat horen wat jij vindt dat er beter kan om de realisatie van de SDG's in en vanuit Nederland een stap dichterbij te brengen!

14.08.2018 |
Vier jij samen met ons de derde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Én het eenjarig bestaan en het succes van de ‘Adopteer een SDG’ campagne? Sinds 25 september 2017, de tweede verjaardag van de SDGs, doen meer dan 25 Tweede Kamerleden mee aan de succesvolle campagne ‘Adopteer een SDG’ van Building Change. Deze Kamerleden, afkomstig uit acht politieke partijen van zeer uiteenlopende kleur, zetten zich in voor één of meerdere SDG(‘s).
 
Building Change heeft een coalitie gebouwd van zo’n veertig maatschappelijke organisaties, waaronder WECF, die deze politici volgen en waar mogelijk voorzien van waardevolle informatie en adviezen. Via sociale media, events, persoonlijke gesprekken en brieven zijn deze organisaties in contact met de zogenoemde ‘adoptieouders’. WECF, een netwerkorganisatie van 150 vrouwen- en milieuorganisaties in 50 landen, zet zich in voor versterking van de positie van de vrouw en duurzaamheid, ook binnen deze campagne.

Over 12 jaar is 2030 al bereikt, maar het behalen van de SDG´s voor die tijd is een grote uitdaging. Nederland moet in de volgende versnelling om SDG’s te kunnen bereiken. Op 27 september nodigen Building Change en WECF jou uit om hierover in gesprek te gaan samen met maatschappelijke organisaties, politieke jongerenorganisaties, Tweede Kamerleden.

Wat is de tussenstand van  de Nederlandse inzet op de SDG’s? Wat kan er vanuit Nederland gedaan worden om de volgende versnelling in te schakelen voor duurzame ontwikkeling in Nederland en daarbuiten? Laat jouw stem horen en luister naar de visies van anderen tijdens deze motiverende middag.

Wees erbij, 27 september om 13:00 in In het Koorenhuis, Den Haag! Entree is gratis. Schrijf je hier in!

Het programma:
13:30   Opening en debat “Nederland in actie voor de SDG’s” met politieke
            jongerenorganisaties
14:30   Deelsessies van:
           ActionAid TaxJustice 4 Gender Equality - over de invloed van
           oneerlijke belastingen op vrouwen
           Both Ends 'Gelijkheid bevorderen binnen planetaire grenzen' - over
           de impact van ons handelen op ontwikkeling
           Wo=Men & WECF (English) 'Fighting the shrinking civil space' - about
           the current state of affairs for women human rights defenders (with
           our very own Ida!)
           Building Change 'Fail or pass? Wetten, regels, beleid en duurzame
           ontwikkeling' - over de uitwerking van de SDG-toets  
15:30   Pauze 
16:00   ‘Adopteer een SDG’ - een jaar later! Wat hebben de Kamerleden het
           afgelopen jaar met hun SDG’s gedaan en hoe gaan ze zich de  
           komende tijd inzetten voor hun SDG’s?
17:00   Borrel!


Schrijf je hier in!
Op de hoogte blijven van updates over het programma, de sprekers en verschillende deelsessies? Houd dan zeker deze facebookpagina in de gaten!

 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Commissie.