Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Stemming Europees Parlement: BPA blijft in voedselverpakkingen

Het Europese Parlement stemde voor de nieuwe regulering over Bisfenol A in voedselverpakkingen.

11.01.2018 |
Het voorstel van de Europese Commissie om de limieten van BPA in voedselverpakkingen naar beneden bij te stellen, maar niet voor een compleet verbod, is aangenomen door het Europese Parlement. 

BPA is bewezen schadelijk te zijn voor de gezondheid, onder andere door bij te dragen aan kanker, genitale abnormaliteiten, afname in sperma kwaliteit en andere vruchtbaarheidsproblemen. 

Lees hier de brief waarin HEAL, WEMOS en WECF de Nederlandse Europese Parlementsleden opriepen om tegen het voorstel van de Europese Commissie te stemmen en een compleet verbod op BPA te steunen. 

    

Het 'Maak Europa Duurzaam voor Iedereen' project is mede mogelijk gemaakt door een financiŽle bijdrage van de Europese Commissie.


Meer Nieuws

WECF reageert op commentaren onderzoeksrapport weidevogels en bestrijdingsmiddelen in Gelderland
De publicatie van ons onderzoeksrapport "Een onderzoek naar mogelijke relaties tussen de afname van weidevogels en de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op veehouderijbedrijvenď heeft geleid tot een golf van publiciteit en een reactie van Minister Schouten
13.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

WECF presenteert Petititie Nationaal Plan Hormoonverstorende Stoffen in Tweede Kamer
Afgelopen dinsdag 25 september was Sanne Van de Voort (links op de foto) namens WECF in de Tweede Kamer om samen met Wemos, Tegengif en de Plastic Soup Foundation haar Nationaal Actieplan Hormoonverstorende Stoffen aan te bieden aan Tweede Kamerleden.
30.09.2018

Europese NGO's richten Save The Bees Coalition op om compleet verbod op neonicotinoÔden te eisen
In December 2013 beperkte de Europese Commissie het gebruik van 3 insecticiden die zeer giftig zijn voor bijen. Nu, vier jaar later stellen wetenschappers dat deze beperkingen lang niet ver genoeg gaan. 80 Europese NGOs, waaronder WECF, hebben zich daarom verenigd in de Save the Bees Coalition, met als doel zogeheten neonics geheel te verbieden
06.12.2017

"Nieuwe EU migratielimieten BPA onvoldoende"
WECF kritisch over vastgestelde migratielimieten in artikel van ChemicalWatch
11.03.2014