Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Nederland in actie voor schoon water! Wat vind jij?

WECF organiseert woensdag 27 juni Consultatiesessie Waterkwaliteit

01.06.2018 |
***Let op: de datum van de sessie is wegens omstandigheden verplaatst naar 27 junie verplaatst ***

Schoon water is van levensbelang. In Nederland lijken we de zaakjes goed op orde te hebben, maar is dat wel zo?

Vervuiling door pesticiden en medicijnresten is ook in Nederland een groot probleem. In de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is afgesproken dat ieder land dit jaar een Nationaal Actieplan moet indienen voor de komende zes jaar.

Wat moet Nederland doen om de kwaliteit van water te verbeteren? Over deze vraag gaan wij graag met jou in gesprek!

Waterexperts Margriet Samwel-Mantingh (WECF) en Alfons Uijtewaal (Huize Aarde, meduwa.eu en Groene Gezondheidszorg) zullen kort de uitdagingen presenteren en mogelijke oplossingen aandragen.

Vervolgens is er ruimte voor discussie en inbreng. Alle inbreng zal worden verzameld en worden aangeboden aan het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

In verband met de catering graag tijdig aanmelden: friends@wecf.org 

Download de uitnodiging hier als PDF

De consultatiesessie wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van IenW, en de Europese Commissie, via het DEAR programma gericht op de bewustwording rondom de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in de Europese lidstaten. 

 

 


Meer Nieuws

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019

'Samen naar een Schoon Klimaat' in Den Haag
Afgelopen maandag organiseerde WECF een bijeenkomst in samenwerking met Building Change, in het kader van hun 'Adopteer een SDG' campagne, waarbij we tot goede aanbevelingen kwamen richting Tweede Kamerleden voor meer Nederlandse inzet voor een schoon klimaat.
22.11.2018

‘Hoopvol of hopeloos landschap, het 100-dagen debat’
Er heerst grote zorg onder inwoners van Westerveld over de staat van hun landschap en hun gezondheid. Stichting Bollenboos organiseerde, met steun van WECF, een debat
14.11.2018

WECF organiseert in huis Consultatiesessie Waterkwaliteit
Woensdag 27 juli jongstleden vond de consultatiesessie waterkwaliteit plaats op het kantoor van WECF aan de Korte Elisabethstraat in Utrecht. Er waren verschillende deelnemers met verschillende achtergronden, maar allen met één doel: zorgen uiten en de overheid adviseren over het verbeteren van de waterkwaliteit in Nederland.
30.07.2018

Nederland in actie voor schoon water! Wat vind jij?
WECF organiseert woensdag 27 juni Consultatiesessie Waterkwaliteit
01.06.2018