Please check out the new WECF website on wecf.org!

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


"Een groene doos voor groene ouders"

Een Veilig Nest en Babybegood introduceren nieuw duurzaam concept Mama Green op Negenmaandenbeurs

20.02.2012 |

Utrecht, 21 februari 2011 – Voor aanstaande ouders is de zwangerschap naast een blije ook vaak een spannende tijd. Om tegemoet te komen aan vragen van ouders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid komt Een Veilig Nest samen met Babybegood met een nieuw concept: Mama Green, duurzame babydoos en informatie van ouder-tot-ouder in één! Woensdag 22 februari a.s. zal de eerste Mama Green doos voor het eerst worden uitgereikt op de Negenmaandenbeurs.

Mama Green is een ‘mom to mom’ concept waarbij aanstaande moeders (en vaders) aan de hand van de babydoos worden geïnformeerd over de eenvoudige stappen die zij kunnen zetten op het gebied van groen ouderschap. De mama’s van het Mama Green team zullen 30 BabyBeGood dozen (gratis!) persoonlijk overhandigen aan zwangeren door heel het land, zowel bij zwangeren thuis als op een plek waar jonge ouders komen.

Ben je nieuwsgierig naar welke ecobewuste stappen je kunt zetten voor je kind? Dan is dit je kans! Mama Green verloot tijdens de Negen Maanden Beurs 20 dozen onder workshopdeelnemers. Kom dus langs op het Babygood paviljoen, standnummer 08.605 en doe mee!

Een Veilig Nest is voor de Negen Maanden Beurs een samenwerking aangegaan met BabybeGood, een intitiatief dat inspireert tot het maken van groene en gezonde keuzes.

Van 22-26 februari biedt Een Veilig Nest op de Negenmaandenbeurs in het BabyBeGood paviljoen workshops natuurlijke babyverzorging aan, naast informatie over veilig speelgoed, duurzaam schoonmaken en tips voor gezond en veilig klussen. Met 'Een Veilig Nest' laat het internationale vrouwen- en milieu netwerk WECF (Women in Europe for a Common Future) zien hoe je op kleinschalige, goedkope en duurzame manier kunt zorgen voor een gezonde leefomgeving voor iedereen, maar vooral voor de allerkleinsten. Met name tijdens de zwangerschap kan blootstelling aan gevaarlijke stoffen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en ontwikkeling van het ongeboren kind. Risicovolle stoffen mogen helaas nog volop worden gebruikt in alledaagse producten als cosmetica, textiel, verf en schoonmaakmiddelen.

Een Veilig Nest voorziet ouders van duidelijke informatie, doet onderzoek en pleit zowel in Den Haag als Brussel voor strengere wetgeving.

Het BabyBeGood paviljoen vind je bij standnummer 08.605. En dit is het programma.

Zwangeren met prangende vragen of die graag ervaringen over groen moederschap willen delen kunnen terecht op twitter via @Mamagreennl of @EenVeiligNest
www.eenveilignest.nl www.babybegood.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, high resolutie beeldmateriaal, een exemplaar of een interview kunt u rechtstreeks contact opnemen met Chantal Van den Bossche van WECF via chantal.vandenbossche@wecf.eu of telefonisch via 06-28129992. WECF Women in Europe for a Common Future - is een netwerk van 100 vrouwen- en milieuorganisaties in veertig landen in West en Oost- Europa, Kaukasus en Centraal-Azië die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding. Het netwerk helpt vrouwen en kinderen bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Op dit moment is WECF voorzitter van de Women’s Major Group in aanloop naar de grote VN duurzaamheidsconferentie in juni 2012 in Rio: Rio +20. www.wecf.eu/nederland Babybegood Babybegood enthousiasmeert (aanstaande) moeders voor slimme, trendy en duurzame producten en laat –ook op de Negenmaandenbeurs- zien hoe het maken van duurzame keuzes eigenlijk heel makkelijk is. Met de BabyBeGood doos, unieke beursaanbiedingen én een uitgebreid programma aan workshops, spreekuren en verwennerijtjes voor zwangeren en baby’s biedt het BabyBeGood paviljoen een plek om geïnspireerd te worden en vooral ook: te doen!

Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019