Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Een Veilig Nest publiceert cosmeticawijzer voor zwangere vrouwen

“Duurzame en gezonde cosmetica voor a.s moeders”

11.05.2012 |

Voor aanstaande ouders is de zwangerschap naast een blije ook vaak een spannende tijd. Om tegemoet te komen aan vragen van ouders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid presenteert WECF’s Een Veilig Nest vandaag, vlak voor moederdag, de cosmeticawijzer voor zwangere vrouwen. Het is de volgende in de serie handige stoffenwijzers vol praktische tips, zoals de  Babyverzorgingswijzer, waarin WECF adviseert hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden en gezondere alternatieven kunt vinden.


Het feit dat schadelijke stoffen tijdens de zwangerschap van moeder op kind worden overgedragen is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Een zwangere vrouw is dubbel zo kwetsbaar, omdat ze niet alleen aan haar eigen gezondheid, maar ook aan die van haar kind moet denken. Het ongeboren kind kan worden blootgesteld aan diverse schadelijke stoffen, die gevolgen kunnen hebben voor zijn of haar gezondheid.


 
Ook zwangere vrouwen verdienen ‘Een Veilig Nest’
Zwangeren met prangende vragen of die graag ervaringen over groen moederschap willen delen kunnen terecht op twitter via @Mamagreennl of @EenVeiligNest. WECF (Women in Europe for a Common Future) werkt hard aan een gezond leefmilieu voor iedereen. Eén van haar projecten, Een Veilig Nest, is speciaal gericht op het creëren van een veilige omgeving voor baby’s en jonge kinderen. Een Veilig Nest voorziet ouders van duidelijke informatie, werkt samen met wetenschappers en pleit zowel in Den Haag als Brussel voor strengere wetgeving. Eerder zijn verschenen, de Babyverzorgingswijzer, de Speelgoedwijzer en de Schoonmaakmiddelenwijzer.

www.eenveilignest.nl
De cosmeticawijzer voor zwangere vrouwen: http://eenveilignest.nl/2012/05/11/duurzame-gezonde-cosmetica-voor-zwangere-vrouwen/

WECF
Women in Europe for a Common Future - is een netwerk van ruim 130 vrouwen- en milieuorganisaties in veertig landen in West en Oost- Europa, Kaukasus en Centraal-Azië die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding. Het netwerk helpt vrouwen en kinderen bij het creëren van een gezonde leefomgeving.

Op dit moment is WECF voorzitter van de Women’s Major Group in aanloop naar Rio+20, de grote VN duurzaamheidsconferentie in juni as in Rio de Janeiro. www.wecf.eu/nederland

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, high resolutie beeldmateriaal, een exemplaar of een interview kunt u rechtstreeks contact opnemen met Chantal Van den Bossche van WECF via 06-28129992 of via chantal.vandenbossche@wecf.euMeer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019