Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Een Veilig Nest komt met Groene Kluswijzer!

De winter komt eraan. Nu de ramen nog even flink opengezet kunnen worden, is het tijd voor papa’s in spé de hoofdrol te spelen tijdens een zwangerschap . Om tegemoet te komen aan de vragen van ouders op het gebied van duurzaam en groen klussen en renoveren presenteert WECF’s Een Veilig Nestde opvolger van de Zwangerschapswijzer: de Kluswijzer.

01.11.2012 | WECF Pers
Utrecht, 1 november 2012 - De winter komt eraan. Nu de ramen nog even flink opengezet kunnen worden,  is  het tijd voor papa’s in spé de hoofdrol te spelen tijdens een zwangerschap . Om tegemoet te komen aan de vragen van ouders op het gebied van duurzaam en groen klussen en renoveren presenteert  WECF’s Een Veilig Nest vandaag de opvolger van de Zwangerschapscosmeticawijzer: de Kluswijzer.

De Kluswijzer staat vol praktische tips over hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden tijdens het verven,  behangen, bewerken van houtwerk en muren en het leggen van vloerbedekking en stoffering.  De kluswijzer is vooral gericht op vaders. De aanstaande moeder kan zich maar beter helemaal uit de voeten kan maken tijdens het klussen en renoveren om zo vooral geen schadelijke stoffen binnen te krijgen.

Verven of behangen?
WECF informeert in het project ‘Een Veilig Nest’ jonge en aanstaande ouders hoe zij een zo veilig mogelijke omgeving voor hun kind kunnen creëeren. Helaas zitten in veel spullen om ons heen chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Baby’s en kleine kinderen zijn wat dat betreft extra kwetsbaar.Ook in  babykamerspullen en klusmaterialen zitten schadelijke stoffen die je liever niet in de omgeving van je kind wilt hebben.  In onze praktische kluswijzer “Bouw een veilig nest” leggen we in het kort uit waar je op moet letten als je gaat klussen en geven we praktische tips om een zo veilig en schoon mogelijke omgeving voor je kind te bouwen. Zo kun je beter verven dan behangen; verf is lucht- en vochtdoorlatend en voorkomt schimmelvorming. Deze en veel meer praktische tips en adviezen vind je in de nieuwe uitgave van WECF ‘Bouw een veilig nest’  Bestel daarom onze Kluswijzer voordat je aan de slag gaat. Eerder in deze serie zijn verschenen, de Cosmeticagids voor zwangere vrouwen, de Babyverzorgingswijzer, de Speelgoedwijzer en de Schoonmaakmiddelenwijzer.

Aanstaande ouders verdienen ‘Een Veilig Nest’
Aanstaande ouders met prangende vragen of die ervaringen over groen ouderschap willen delen kunnen terecht op twitter via @Mamagreennl of @EenVeiligNest. WECF (Women in Europe for a Common Future) werkt hard aan een gezond leefmilieu voor iedereen.  Een Veilig Nest, is speciaal gericht op het creëren van een veilige omgeving voor baby’s en jonge kinderen. Want ook al tijdens de zwangerschap kan blootstelling aan gevaarlijke stoffen negatieve gevolgen hebben. Een Veilig Nest voorziet ouders van duidelijke informatie, werkt samen met wetenschappers en pleit zowel in Den Haag als Brussel voor strengere wetgeving.

Kom naar Den Haag op 21 november!
"Politiek, zorg dat ik goed voor mijn kind kan zorgen. Geef me als ouder een veilige en gezonde keus." Met deze vraag aan politici gaat op 21 november een groep  bezorgde ouders op weg naar Den Haag om groen en gifvrij speelgoed aan te bieden aan Tweede Kamerleden. Diezelfde avond presenteert Een Veilig Nest het online Magazine Mama Green. In dit unieke groene lifestyle magazine voor zwangeren, papa’s in spé en jonge ouders  komen de verschillende onderwerpen van Een Veilig Nest aan bod met als hoofdthema gifvrij ouderschap.

www.eenveilignest.nl
Of bekijk onze Kluswijzer Animatie


Meer Nieuws

Sustainable Development Goals

Nieuw SDG10 rapport over groeiende ongelijkheid
“Hoewel Nederland bovengemiddeld scoort zijn er zorgen over groeiende en bestaande ongelijkheden, bijvoorbeeld in het onderwijs en op het gebied van vrouwenemancipatie”.
19.06.2019

Winnaars subsidieregeling "MAAK EUROPA DUURZAAM VOOR IEDEREEN"
De winnaars zijn bekend. WECF Nederland mocht 3 projectsubsidies verlenen aan lokale groepen die werken aan de uitvoering van en bewustwording over de SDG's, de duurzame ontwikkelingsdoelen
04.06.2019

Overheidscampagne Waarzitwatin schiet tekort in bescherming consument
Deze week werd de nieuwe overheidswebsite Waarzitwatin gepresenteerd. WECF verwelkomt transparantie over chemicaliën, maar ziet de nieuwe overheidswebsite vooral als een poging om consumenten gerust te stellen, terwijl er wel degelijk reden tot zorg is.
22.05.2019

"De kracht van de coöperatie - Utrechtse successen en het belang van verbinding voor lokale energie
WECF benadrukt in haar nieuwe publicatie het belang van lokale initiatieven in de omslag naar duurzame energie: Uit de Utrechtse ervaringen kunnen lessen getrokken worden die relevant kunnen zijn voor andere steden en dorpen, maar ook voor lokale coöperaties in andere landen, zoals Georgië.
20.05.2019

WECF brengt Ecofeministische Kieswijzer #ecofeministscorecard
Deze week, aanstaande donderdag 23 mei, vinden de Europese Verkiezingen plaats. Om je te helpen bij het bepalen van je keuze hebben we een ecofeministische kieswijzer voor je gemaakt, waarbij we naar een aantal specifieke onderwerpen hebben gekeken die wij als feministisch milieunetwerk belangrijk vinden.
18.05.2019