Please check out the new WECF website on wecf.org/nl

Stay here to browse our website archive (2004-2019).

WECF International

WECF Deutschland

WECF France

Facebook

Twitter

YouTube


Waarom je geen doemdenker bent als je gevaren in tandpasta en make-up ziet

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat hormoonverstorende stoffen in alledaagse producten als tandpasta, cosmetica en voedselverpakkingen tot ernstige gezondheidsschade kunnen leiden. Maar terwijl de zorg bij wetenschappers groeit, draait de lobby van de chemische industrie op volle toeren en blijft de Europese Commissie maar broeden op een aanpak.

16.06.2014 | De Correspondent, Thomas VanhesteHet zijn niet alleen overbezorgde consumentenorganisaties en oververhitte milieuactivisten die aan de bel trekken. Afgelopen woensdag, op de Nationale Milieudag 2014, deden enkele verontruste wetenschappers bij een Ronde Tafel voor Kamerleden en pers Over de Ronde Tafel. een poging de beschikbare kennis op een rij te zetten.

Ook de Deen Skakkebaek was ervoor naar Nederland getrokken. In Nieuwspoort, het perscentrum bij de Tweede Kamer, liet hij een filmpje zien van een spermacel die zich nogal lamlendig voortbewoog na blootstelling aan dergelijke stoffen. En in zijn experimenten waren realistische concentraties van het spul gebruikt waaraan de spermacellen ook in werkelijkheid kunnen worden blootgesteld, zei hij desgevraagd.

Het volledige artikel uit De Correspondent valt hier te lezen: "Waarom je geen doemdenker bent als je gevaren in tandpasta en make-up ziet"